wedstrijdverslag Harkemase Boys - Nunspeet (1-0)

Geplaatst op: 2 Februari 2013 -wedstrijdverslag Harkemase Boys - Nunspeet (1-0)

Harkemase Boys boekte zaterdagmiddag een zwaarbevochten overwinning op Nunspeet. Hoewel het spel niet altijd goed was, waren de drie punten wel meer dan verdiend voor de thuisploeg. Nunspeet had weinig in te brengen, maar hoop houden omdat Harkemase Boys lange tijd de kansen niet afmaakte. Heine Uuldriks maakte in de 71e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarna moest Harkemase Boys met negen man stand houden vanwege rode kaarten voor Harvey Bischop en Jelmer Slager, maar dat lukte.


Het eerste noemenswaardige moment van de wedstrijd was al snel. In de tweede minuut kwam sneed Bjorn Rellum door de verdediging van Harkemase Boys. Rellum ging naar de grond en Nunspeet zag een overtreding, maar scheidsrechter Schaper uit Dokkum wilde daar niets van weten.

Dat was ook de enige keer in de hele eerste helft dat Nunspeet enigszins gevaarlijk werd. Het was verder volledig eenrichtingsverkeer, hoewel ook de thuisploeg niet z'n beste spel speelde. Toch kreeg Harkemase Boys wel een stuk of wat grote kansen. De eerste was voor Johnsen Bacuna, die na een wilde bal naar voren de verdedigers van Nunspeet te snel af was. Hij kon daardoor alleen op doelman Gerben Jan Ruizendaal af, maar Bacuna schoot de bal naast het doel.

De volgende kans was voor Raymond Bolt. De middenvelder, die een goede wedstrijd speelde, werd vanaf de zijkant aangespeeld. Van dichtbij had Bolt moeten scoren, maar Ruizendaal pareerde de bal met zijn benen.

Harkemase Boys speelde met een tweespitsensysteem. Age Hains Boersma en Heine Uuldriks waren de meest vooruitgeschoven mannen, Johnsen Bacuna speelde daarachter als meest aanvallende middenvelder. Bij Heine Uuldriks lukte niet alles, maar met zijn tomeloze inzet creëerde hij wel zelf kansen. Een lange bal naar voren leek onhaalbaar en dreigde over de achterlijn te gaan, maar Heine Uuldriks geloofde erin. Hij ging er achteraan en hield de bal binnen. De hulp van zijn ploeggenoten kwam te laat, waardoor er weer een kans verkeken was.

Op slag van rust had Johnsen Bacuna weer de kans om Harkemase Boys op voorsprong te zetten. Opnieuw kwam hij alleen op de doelman af, al werd hij nog wel gehinderd door een Nunspeetverdediger. Bacuna bleef goed op de been, haalde uit, maar trof de paal. Direct daarna zat de eerste helft erop. Nog geen doelpunten, ook nog geen goed voetbal, maar wel de betere ploeg en veel kansen.

Na rust bleef Harkemase Boys de betere ploeg. Via de vleugels werd geprobeerd de twee lange spitsen te bereiken. Dat lukte nog niet zo goed, maar na een minuut of tien in de tweede helft kreeg Age Hains Boersma toch een goede kopkans. Op een paar meter van de goal raakte hij de bal echter verkeerd, dus kwam Nunspeet alweer met de schrik vrij.

Het eerste Nunspeetschot op doel van de wedstrijd was na een klein uur en kwam van de voet van Douwe van Dijk. Jacob de Vries stond op de goede plaats en kon de bal eenvoudig klemmen.

Vervolgens was het weer alleen Harkemase Boys dat de klok sloeg. Raymond Bolt haalde eens uit van buiten het strafschopgebied. Het schot bleef buiten bereik van doelman Ruizendaal, maar net als Bacuna in de eerste helft raakte ook Bolt de paal. Deze keer de binnenkant van de paal, maar de bal rolde voor de doellijn langs de andere paal over de achterlijn. Het zag nog niet mee.

Een minuut later kon Harkemase Boys toch juichen. Via het hoofd van Age Hains Boersma kwam de bal bij Heine Uuldriks, die de bal eindelijk achter Gerben Jan Ruizendaal kon schieten. De voorsprong was dikverdiend.

Kort daarna had Heine Uuldriks de wedstrijd direct kunnen beslissen. Na goede passes van Raymond Bolt en Harvey Bischop werd Uuldriks in de 16 vrij voor de keeper gezet, maar deze keer schoot de spits hard over het doel van Ruizendaal.

Er leek op dat moment geen vuiltje aan de lucht voor Harkemase Boys. De voorsprong was beter en van Nunspeet hadden de Boys niets te duchten gehad. Met nog een kwartier te spelen pakte Harvey Bischop echter zijn tweede gele kaart van de middag en moest Harkemase Boys met tien man verder.

Nunspeet zal toen gedacht hebben dat er misschien toch wat te halen was in Harkema. De bezoekers zetten wat meer druk naar voren en gingen opportunistischer spelen. Toch bleef Harkemase Boys redelijk eenvoudig overend. Zelfs toen Jelmer Slager binnen vijf minuten ook twee gele kaarten pakte en de Boys nog maar met negen man stonden.

Na twee minuten blessuretijd klonk het laatste fluitsignaal van de wedstrijd. Harkemase Boys won dus met 1-0 van Nunspeet en de drie punten bleven in Harkema.

Door de overwinning staat Harkemase Boys weer gedeeld bovenaan in de tweede periode. Na zes wedstrijden heeft Harkemase Boys 13 punten, net zo veel als Berkum. De Zwollenaren hebben wel een beter doelsaldo (+11 om +3).

Scoreverloop

71. Heine Uuldriks 1-0

Opstellingen

Harkemase Boys: Jacob de Vries, Arjen Bergsma, Robin Huisman de Jong, Reinder Slager (46/Jasper Valentijn), Jelmer Slager, Klaas Schotanus, Raymond Bolt, Harvey Bischop, Johnsen Bacuna, Heine Uuldriks (79/Bas Hooiveld), Age Hains Boersma (72/Simon Schreiber)

Nunspeet: Gerben Jan Ruizendaal, Hein Daalmeijer, Bram Zwaan, Edwin Starke, Rick Pul, Robbert de Graaf, Michel Hup, Erwin Schouten, Keven Scholten, Douwe van Dijk, Bjorn Rellum (85/Wilfred Wieteler)

Gele kaart: 64. Hein Daalmeijer (Nunspeet)

Rode kaarten: 76. Harvey Bischop (2× geel, Harkemase Boys), 89. Jelmer Slager (2× geel, Harkemase Boys)

Door: Sybrand Grasdijk


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • Hyves
  • LinkedIn
  • Live
  • MySpace
  • Twitter